nove_brambory

Nové brambory s chřestem a křupavou šunkou

Léto na krku, chalupa v dohledu, nový brambory na trhu a jestli zrovna držíte dietu, tak jen před tou šunkou zavřete oči a bude všechno v pohodě! Hezký víkend!

Na 2 porce
Doba přípravy: 35 minut

10 malých nových brambor
½ svazku zeleného chřestu
6 plátků dobré šunky
½ bílého řeckého jogurtu
3 jarní cibulky
pažitka
½ lžičky celého kmínu
sůl, bílý pepř

1. Nejdříve si pořádně očistím brambory pod tekoucí vodou, ale neloupu je. Očištěné brambory dám celé do hrnce s osolenou vodou a kmínem a vařím je do měkka, asi 20 minut.

2. Mezitím si do misky vyklopím jogurt, přidám nasekanou jarní cibulku, pažitku a podle chuti sůl a čerstvě namletý bílý pepř.

3. Na rozpálené teflonové pánvi si do křupava opražím tenké plátky šunky. Protože mám opravdu tučnou šunku, nepotřebuju na opékání už žádný tuk.

4. Pak si připravím chřest. Tvrdé konce odkrojím a oloupu je škrabkou. Do kastrolu s vroucí osolenou vodou dám na 3 minuty zblanšírovat chřest. Když jsou všechny suroviny hotové, vyberu si pěkný talíř a volám všechny k obědu.

2 komentáře k “Nové brambory s chřestem a křupavou šunkou

  1. U tohoto receptu máte nafoceno s obzvláště krásným talířkem – můžete napsat co je to za značku? děkuji Klára

    1. Hezký den Kláro, děkuji moc! Talířek je od značky Anthropologie, byl ale kupovaný už před 4 lety v Londýně

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *